Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

A legtöbb műsorszolgáltatónál már adott a lehetőség, hogy a nézők az archívumból nézzék meg kedvenc műsorukat, és mivel az kvázi „felvett” anyag, egy gombnyomással átugorhatók a reklámok. Ezt a gyakorlatot szüntetné meg a Markízva minden egyes szolgáltatónál.

 

A reklámok jelentik a tévécsatornák számára a fő bevételi forrást, ám az archívumból való visszajátszás lehetőségével a reklámok átugorhatók, sőt, sok néző inkább későbbre halasztja az adott műsor megtekintését, hogy „reklámmentesen” tudja azt végignézni.

 

Az eTrend közlése szerint a reklámot átugrásának ellehetetlenítése a Markízának 1,4 millió eurós, a JOJ tévének 750 ezer eurós plusz bevételt hozna a konyhára.

 hirdetes_300x300  

 

A Skylink elsőként a szolgáltatók közül már eleget tett a Markíza kérésének. Például a mobilos, Skylink TV Live szolgáltatásában kikapcsolta a műsorok továbbtekerésének lehetőségét, a Markíza és a NOVA csatornákhoz tartozó összes csatorna esetében.

 

A dolgo persze visszafelé is elsülhet. Sokan dönthetnek úgy, hogy ha kénytelen reklámot nézni, inkább egyáltalán nem nézik meg kétszer, háromszor, vagy akár többször reklámokkal megszabdalt műsort. A külföldi tapasztalatok a nézettség 12-15 százalékos visszaeséséről számolnak be. Hiába, az online filmnézés korában a hagyományos tévécsatornáknak rengeteg alternatívája van.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!