Nyitókép: brezno.sk

 

Újabb projekttel folytatódik EU-s forrásokból a gondozói szolgálat biztosítása a községekben. A támogatás az 1000 lakos alatti községeket érinti. Az új nemzeti projektbe augusztus 5-től jelentkezhetnek be a települések.

 

A projekt célja, hogy a súlyosan egészségkárosodott, a kedvezőtlen egészségi állapottal rendelkezők és a nyugdíjasok segítséget kapjanak a gondozói szolgálat támogatásával a kis létszámú községekben, amelyek egyébként nem tudják ezeket a szolgáltatásokat biztosítani.

 

A projektre összesen 5 millió eurót különítettek el, melyet legkésőbb 2021 májusáig meríthetnek az érintett települések.

 hirdetes_300x300  

 

A közelmúltban két alkalommal kapcsolódhattak be a projektbe a községek.

 

Az 1890, 1000 lakosnál kisebb községből csupán 351-ben van regisztrált gondozói szolgálat, ami nem a Munkaügyi Minisztérium szerint nem elégséges.

 

A projekten keresztül a kérvényező 570 eurót kap egy gondozó fizetésére, aki teljes munkaidőben alkalmaz, miközben a község legfeljebb két munkahelyet tölthet be a támogatásból. Lehetőség van ugyanakkor a részmunkaidős foglalkoztatás kombinációjára is. A konkrétumokról a projekt honlapján lehet tájékozódni.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!