Nyitókép: hnonline.sk/Peter Mayer

 

Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Andrea Kalavská egészségügyi miniszter kedden hivatalosan is elindították a pozsonyi befejezetlen Rázsochy kórház maradványainak bontását.

 

„Megint én leszek az összes karikatúrán. De legyen, hisz nyár van”

 

mondta Pellegrini, mielőtt beült volna az odakészített munkagépbe, hogy személyesen kezdje meg az épületmaradványok bontását.

 

 hirdetes_300x300  

„Ez nem tréfadolog. Ez egy hatalmas gép, amivel óvatosnak kell lenni. Ahhoz képest, hogy kezdő vagyok, egész jól ment. Ez egy drága és hihetetlenül nehéz játékszer. Betartottam az ígéretem és tartozásom, hogy én is hozzájárulok a lebontásához.”

 

mondta Pellegrini.

 

„Ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy Pozsonynak hosszú évek után legyen egy egyetemi kórháza, amelyet a páciensek és a dolgozók is megérdemelnek.”

 

mondta a bontási munkálatok megkezdésekor Andrea Kalavská miniszter.

 

forrás: hnonline.sk/Peter Mayer

 

A Rázsochy-n egy új, néhány tekintetben luxuskörülményeket biztosító egyetemi kórház felépítését tervezik. A bontási munkálatokat még tavaly ősszel kellett volna elkezdeni, azonban egy olasz cég megtámadta a több mint 17 millió eurós tendert.

 

Pellegrini szerint az új egyetemi kórház 2024-re készülhet el. A kormányfő állítása szerint az állami kórház jobb lesz, mint a Penta befektetőcsoport által a Bory-n tervezett magánkórház, mely két évvel a Rázsochy-n lévő előtt készülhet el.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!