Nyitókép: zivotseniora.sk

 

A Szociális Biztosító elkészítette azt az online kalkulátort, amellyel a nyugdíjasok kiszámíthatják, mekkora karácsonyi nyugdíj-kiegészítésben részesülnek.

 

A kalkulátort a Szociális Biztosító tette közzé a weboldalán. A használata nagyon egyszerű: a nyugdíjas beírja a nyugdíja, ill. nyugdíjai összegét, majd a „kiszámolás“ mezőre kattintva megtudja, hogy 2019-ben jár-e neki nyugdíj-kiegészítés vagy sem. Amennyiben jár neki, a kalkulátor rögtön megmutatja az összeget is.

 

 hirdetes_810x300  

„A Szociális Biztosító decemberben fizeti ki a nyugdíj-kiegészítést a nyugdíjjal együtt, így a nyugdíj-kiegészítést nem kell személyesen kérvényezni“

 

– mondta Peter Višváder, a biztosító szóvivője.

 

Az idei karácsonyi nyugdíj-kiegészítés maximális értéke a tavalyi nyugdíj-kiegészítés kétszerese, azaz 200 euró lehet. Ezt az összeget azok a nyugdíjasok kapják meg, akik havonta maximum 210,20 eurós nyugdíjat kapnak.

 

Azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a nyugdíjuk 210,21 és 420,40 euró között mozog, a karácsonyi kiegészítésük 200 eurótól 124,33 euróig terjedhet. Azok a nyugdíjasok, akiknek a nyugdíja 420,21 eurótól 658,50 euróig terjed, azoknak a karácsonyi nyugdíj-kiegészítése 98,85 eurótól 13,14 euróig mozoghat.

 

Az online kalkulátor itt érhető el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 33 olvasónak tetszik ez a cikk.