Nyitókép: www.mistoprodeje.cz

 

Jégkrémek, teák, húsleveskockák és tisztítószerek. Tavaly mintegy ötszáz termékkel kevesebb került ki a Kaufland boltjainak polcaira, ugyanis az üzletlánc nem tudott megegyezni az Unilever vállalattal. A probléma kisebb mértékben Szlovákiát is érintette.

 

A két vállalat régóta tartó együttműködésének megszakadását a gyártó árpolitikája okozta.

 

 hirdetes_300x300  

„Németországban a vállalat drasztikus módon megemelte a vételárat, amit a Kaufland nem fogadott el, így nem volt hajlandó tovább árulni az Unilever egyes termékeit“

 

– mondta még tavaly szeptemberben Lucia Langová, a Kaufland szóvivője.

 

Leveskockák és tisztítószerek nélkül

 

A két vállalat szakítása leginkább a német piacot sújtotta, ugyanis a Kaufland választékából 480 olyan márkájú termék esett ki, mint pl. a Magnum, a Lipton, a Dove és a Domestos. Az üzletlánc Németországon kívül Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is leállította ezeknek a termékeknek az árusítását.

 

A korlátozások országonként változtak, Szlovákiában ugyanis mindössze 34 terméket vontak ki a forgalomból.

 

Köztük volt a Knorr instant leveskocka, illetve a Surf és a Coccolino mosóporai és öblítői. Az eltávolított termékeket a Kaufland más márkájú termékekkel, illetve a saját márkájával ellátottakkal helyettesítette.

 

Újonnan azonban a két vállalatnak sikerült kibékülnie egymással.

 

„Az Unilevernek és a Kauflandnak sikerült egyezséget kötnie, így nagy örömmel jelenthetjük be a vásárlóknak, hogy novembertől fokozatosan visszakerülnek a kínálatba az Unilever ismert termékei“

 

– jelentette ki Langová.

 

Az egyes országok boltjaiba november végétől kezdték visszaállítani a régi termékeket, deb a folyamat egészen január végéig eltarthat.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!