Nyitókép: Volkwagen

 

A német Volkswagen autógyár meggyorsítja az elektromos autók gyártására való átállását. A gyár közleményében kijelentette, hogy már 2023-ban el akarja érni a gyártósorról legördülő évenkénti 1 millió elektromos autót.

 

A VW korábban 2025-re tervezte elérni az évenkénti egymilliós határt. A gyorsított átállást egy olyan időszakban jelentette be a gyár, mikor egyre növekszik a nyomás az európai autógyárakra, hogy a globális felmelegedés elleni harc érdekében csökkentsék autóik károsanyag-kibocsátását.

 

Az új tervek szerint 2025-re már évi 1,5 millió elektromos autónak kellene legördülnie a VW gyártósorairól. Eközben idén még csak az évi 70 ezer e-autó elérése volt a cél a tavalyi 50 ezerhez képest.

 hirdetes_300x300  

 

A VW nagy reményeket fektet az új ID.3-as elektromos modelljébe. Ennek bevezető ára a tervek szerint 30 ezer euró alatti lesz, egy töltéssel pedig 330-550 kilométert lesz képes megtenni használattól függően.

 

Az autógyár szeptemberben a frankfurti autószalonon mutatta be az új modellt, az első megrendeléseket pedig 2020 nyarán teljesítené a vásárlóknak. A vállalat Zwickau-i üzemében egyébként évente 330-ezer autót tudnak legyártani az új ID.3-asból.

 

Az európai autógyártók az EU-s szigorítások miatt 2021-től további megszorítások elé néznek. Az új irányelvek szerint szűkebbre szabják a károsanyag-kibocsátás határértékeit, ha pedig az autógyártók nem szeretnének komoly bírságokat fizetni, kénytelenek termékeikkel megfelelni a szabályoknak.

 

Az elemzők és a gyártók egybehangzó véleménye szerint a megszabott értékek csak úgy teljesíthetők, ha határozottan emelkedik az elektromos autók eladása.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!