Nyitókép: sobotnik.sk

 

Továbbra is aktuális annak a lakókocsigyárnak a megépítése Rimaszombatban, amit a 2019-es év elején Ján Richter munkaügyi miniszter vetített előre. Az információt Ladislav Juhász, rimaszombati vállalkozó és a projekt egyik befektetője erősítette meg.

 

„Minden az előkészítés stádiumában van. Ez nem egy olyan folyamat, amit egyik napról a másikra el lehet intézni. Ettől függetlenül folynak a tárgyalások és az előkészületek“

 

– konkretizálta Juhász.

 hirdetes_300x300  

 

A vállalkozó elmondta, hogy 120 alkalmazottat már fel is vettek, és a német partnercégükkel együttműködve már folyik is a betanításuk és az iskolázásuk. Juhász szerint némelyik alkalmazott külföldről tért vissza abba a régióba, amit egykoron munkahiány miatt hagyott hátra.

 

 „Egy specifikus szegmensről van szó, emiatt nem tudjuk azonnal az utcáról behívni és munkába állítani az alkalmazottainkat. Ennek ellenére arra fogunk törekedni, hogy pár száz embert alkalmazni tudjunk Rimaszombatban“

 

– jelentette ki Juhász azzal, hogy a befektetés megvalósulásával további vállalatokat csábíthatnak a térségbe, ami újabb munkahelyek létrejöttét biztosítaná.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.