Nyitókép forrása: rubbernews.com

 

A német Continental gumiabroncsgyár puhói telephelye, a Continental Matador Rubber 20 millió eurós robotizációba kezd. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a beruházás miatt munkahelyek szűnnének meg.

 

A puhói üzem eddig is hajtott végre kisebb automatizációs beruházásokat, ennek ellenére az elmúlt négy évben 550 fővel 3200-ra emelkedett alkalmazottainak száma.

 

A lépés mindenesetre meglepő, hiszen a Smer épp a hétvégén jelentette be, hogy programjában szerepel a robotizációs adó bevezetése, természetesen csak a munkások védelmében.

 hirdetes_810x300  

 

A Continentalt nem fenyegeti az elektromos autók térnyerése sem, gumiabroncsokra azoknak is szükségük van. Az autóeladások globális mértéke azonban továbbra is meghatározó tényező a szlovákiai gyár számára is.

 

A robotizációs beruházástól függetlenül a leépítéseket azért mégsem lehet kizárni. A német anyavállalat szeptemberben jelentette be, hogy a következő három évben legalább 15 ezer ember elbocsátását tervezi. Az „átszervezésben” pedig a puhói üzem is érintett lesz, igaz, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékben.

 

Tömeges elbocsátásokra készül a Continental

 

Körkép.sk, Dennik E

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!