Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Most-Híd közlekedésügyi minisztere nem ért egyet Andrej Danko (SNS) házelnök javaslatával, hogy 2021-től töröljék el az autópálya-matricákat.

 

Mint elmondta, az állami költségvetésben ezzel 80 millió eurós hiány képződik, ami hiányozni fog az autópálya-építéseknél és a gyorsforgalmi utak karbantartásánál.

 

 „Ha úgy döntenek, úgy lesz, de ilyen következményekkel. Én nem támogatom az ötletet,“

 

 hirdetes_810x300  

mondta Érsek, az R7/D4-es szakaszok pozsonyi ellenőrzése során.

 

Mint elmondta, azok a képviselők, akik megszavazzák az autópályahasználati-díj eltörlését, mondják meg azt is, honnak akarják pótolni a kiesést. „A költségvetés sarokszámai adottak. Nem tudom, hogy fogja ezt kigazdálkodni a pénzügyminiszter. Vélhetően elveszi majd a többi tárcától,“ mondta Érsek.

 

A miniszter szerint a pénzkiesés hiányozhat a vasúti közlekedésnél is. Mint elmondta, mivel az autópálya-matrica ára már 11 éve nem emelkedett, ő épp hogy az emelésén gondolkodott.

 

A kormány szerdán szavazta meg az autópálya-matrica eltörléséről szóló törvényt, mely 202.  január 1.-én lépne életbe. A 3,5 tonnáig terjedő motorosok a jövő évtől így ingyen használhatnák a szlovákiai autópályákat. A kormány minderről gyorsított eljárásban döntött. A parlamentnek rendkívüli ülésén jövő kedden, február 18-án kellene a javaslatról szavaznia.

 

Szakértők szerint a javaslat végső elkeseredésben született ötlet, hogy mentse a választók szavazatát.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!