Nyitókép: TASR/Reprofotó

 

A Kia Motors Slovakia vállalat 200 ezer eurót ajándékozott Szlovákiának lélegeztetőgépek vásárlására.

 

Azt a hét lélegeztetőgépet, amit ezen az összegen vásárolnak, az egészségügyi minisztérium fogja szétosztani a kórházak között – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

Emellett a Kia Motors Slovakia Alapítvány több mint 140 ezer euró értékben négy, lélegeztetővel felszerelt mozgó aneszteziológiai készüléket is vásárolt a Turócszentmártoni Egyetemi Kórháznak.

 

 „Örülünk annak, hogy segíteni tudunk Szlovákiának a koronavírus elleni harcban. Meggyőződésünk, hogy a szükséges lélegeztetőgépek segíteni tudnak azokon az embereken, akik a COVID-19 betegségben szenvednek“

 

– mondta a KMS elnöke, Kyong-Jae Lee.

 

Sulík úgy véli, hogy szó szerint életmentő ajándékról van szó.

 

„A lélegeztetőgépekre olyan nagy szükségünk van, mint a sóra“

 

– jelentette ki Sulík, majd hozzátette egyelőre még nem ismert, hogy az autógyártól kapott gépeket mely kórházakban fogják elhelyezni. Annyi azonban biztos, hogy Marek Krajčí egészségügyi miniszternek egyértelmű elképzelése van arról, hogy mely kórházakban hiányoznak leginkább ezek a gépek.

 

Mivel az adományozó autógyár Zsolnán van, ezért Sulík szerint valószínű, hogy a lélegeztetőgépek egy része ebben a régióban marad.

 

A Kia Motors Slovakia az országban működő autógyárak közül elsőként indította újra a gyártást április 6-án. Kyong-Jae Lee hangsúlyozta, a vállalat elsőszámú prioritása az alkalmazottak védelme, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fertőtlenítésre, a szájmaszk viseletére, illetve a munkába igyekvő alkalmazottak testhőmérsékletének a megmérésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!