Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A koronavírus-járvány sok céget ideiglenes bezárásra kötelezett, így az emberek otthonról dolgoznak és kevesebbet utaznak. Ez pedig logikusan annyit jelent, hogy az emberek kevesebbet tankolnak a benzinkutakon.

 

Kevesebbet a tankolásért, többet a bevásárlásért

 

 hirdetes_810x300  

A jelenlegi helyzetben a benzinkutak úgy döntöttek, hogy bővebb élelmiszer-kínálattal próbálják meg a kutakra csábítani a vásárlókat.

 

A Slovnaft benzinkút tájékoztatása szerint a vásárlók száma általában vasárnap növekszik meg, amikor az élelmiszerüzletek zárva vannak. A tankolásért fizetett kisebb összegeket így a nagyobb bevásárlásokkal kompenzálják.

 

Az OMV benzinkút például a Facebook-oldalán tette közzé azt az információt, miszerint több mint 50 üzemanyagtöltő állomásán árul olyan alapvető élelmiszereket, mint a cukor, liszt, só, rizs, tea és müzli. A kínálatához fokozatosan szeretné még hozzárendelni a tejet, a vajat és a tojást is. Az élelmiszerek mellett továbbá textilből készült szájmaszkokat is kínál.

 

A Slovnaft és az OMV mellett a Shell benzinkút olyan hiánytermékekkel csábítja a vásárlókat, mint például az élesztő és a fagyasztott leveles tészta.

 

Míg az élelmiszer-kínálat emelkedik a kutakon, addig a meleg ételek csaknem teljes mértékben eltűntek az ajánlataikból. Bagetteket, hotdogot és kávét továbbra is kínálnak, de a meleg ételt csupán a Slovnaft 11 töltőállomásán hagyták meg. A vásárlók azonban a meleg ételt nem fogyaszthatja el a helyszínen, becsomagolva magukkal kell vinniük.

 

A Slovanft benzinkútjain kínált ételeket és italokat reggel 6.00 órától este 20.00 óráig lehet megvásárolni. A korlátozás nem vonatkozik a hotdogra és az önkiszolgáló kávéfőzőből vásárolt kávéra.

 

Az OMV a benzinkúton vásárolt forró italokat papírpohárban kínálja, a bagetteket pedig vagy papírzacskóba vagy élelmiszerfóliába teszik, amelyen a szavatossági határidőt is feltüntetik.

 

A Shell kutain a gyorsételeket és a kávét a vásárlóknak magukkal kell vinniük, a meleg italokhoz járó cukrot és keverőkanalat a kiszolgáló személytől kell elkérniük, a friss pékárut pedig csak és kizárólag csomagolva árulják.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!