Nyitókép forrása: kongres-magazine.eu

 

Az állam márciusban 42,2 millió euró támogatást osztott ki több mint 46 ezer igénylő között – derül ki a Transparency International jelentéséből. A legtöbb támogatást magasan a pozsonyi Volkswagen Slovakia autógyár kapta 5,33 millió euró értékben. A második helyezett „alig” 602 ezer euró támogatásban részesült.

 

Egyértelműen az autóipari szereplők kapták a legnagyobb állami segítséget. Az eddig szétosztott összeg 12,6 százaléka a Volkswagenhez került, az első tíz kedvezményezett elvitte a teljes keret ötödét, és a 46 ezer vállalat leggyorsabb 469 kedvezményezettje a teljes keret felét merítette ki.

 

A lista áttekintése után egyértelmű, hogy az autóipari szereplők voltak a támogatási program nagy nyertesei. Íme, külön az első húsz helyezett, sárgával kiemelve az autóiparban tevékenykedőket:

 hirdetes_810x300  

 

 

A 46 ezer nagy és kis vállalat 90 százaléka kevesebb, mint ezer eurót kapott az államtól. A top kedvezményezettek között az autóipari cégeken kívül elektrotechnikai vállalatok (Embraco), cipőgyárak (ECCO), fogadóirodák (NIKÉ), közlekedési vállalatok (Arriva) és nagykereskedések is vannak.

 

Milan Krajniak munka- és szociálisügyi miniszter elmondása szerint áprilisban eddig 55 millió euró támogatást osztottak szét.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!