Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A kormány olyan feltételeket akar kialakítani, amellyel Szlovákia nem csak megtartja a jelenlegi külföldi beruházókat, de új befektetőket is magához vonz – jelentette ki Igor Matovič szlovák kormányfő pénteki üzemlátogatása alkalmával, amelyre a nagyszombati PSA-ban került sor.

 

A nagyszombati autógyár a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat követően elsőként indította újra üzemét teljes kapacitáson. Matovič Eduard Heger pénzügyminiszter társaságában Christophe Léonz francia nagykövettel találkozott a francia autógyárban.

 

A gyár ügyvezetője, Stéphane Bonhommeau elmondása szerint áprilisban a PSA Slovakia megrendelései 90 százalékkal estek vissza, így az újraindulásnál nem csak a higiéniai feltételeket kellett biztosítani, hanem szükség volt a megrendelések újbóli felfutására is.

 hirdetes_810x300  

 

Bonhommeau egyúttal köszönetet mondott a szlovák kormánynak a kurzarbeit bértámogatásért. Erre reflektálva Eduard Heger pénzügyminiszter kijelentette, hogy jelenleg is zajlik a vállalkozói környezetre vonatkozó szabályozások átértékelése. Elmondása szerint olyan megoldásokat keresnek, amellyel a lehető legtöbb munkahelyet lehet megőrizni és teremteni Szlovákiában.

 

Az autóipar ágazata kapcsán elmondta, hogy „ha a külföldi vállalatokban az energia ára a harmadával olcsóbb, mint nálunk, akkor ezzel a kérdéssel foglalkozni kell”.

 

Teraz.sk,

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!