Nyitókép: auparkkosice.sk

 

A Szlovák Takarékpénztár (Slovenská sporiteľňa) az Index információi szerint szerdán bejelentette az ügyfeleinek, hogy csökkenteni fogja az alkalmazottak számát. A munkaadó szerint az ún. „célnak megfelelő“ vagy az 5 + 5 + 5 programról van szó, ami a bank digitális transzformációjával hozható összefüggésbe.

 

A bank által közzétett információk szerint az idei év végéig az alkalmazottak 5%-át küldik el, a következő 5%-ot pedig a következő év végéig. A kiadásokat illetően pedig a bank 5 millió eurót fog megspórolni.

 

 hirdetes_300x300  

A tavalyi év végén a bank 4 081 embert alkalmazott. Amennyiben a banknak a megszorításokkal kapcsolatos tervei megvalósulnak, akkor év végéig 250 alkalmazott fogja elveszíteni a munkáját, a következő éven pedig további további 200.

 

Az alkalmazottak megtizedelése elsősorban a pozsonyi központi bankban dolgozókat fogja érinteni. A városi bankfiókokban dolgozókat egyelőre nem veszélyezteti az elbocsátás.

 

A Szlovák Takarékpénztárban két évvel ezelőtt elindították a digitális transzformáció folyamatát, amit a koronavírus-járvány még jobban felgyorsított. A folyamat részét képezi a bank működésének effektívebbé tétele, illetve a személyzeti és nem személyzeti költségek lecsökkentése.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!