Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Harminc százalékkal nagyobbak a gyártók autókészletei, mint a szokásos, így a koronavírus utáni lazításokkal nem csoda, hogy piacon hirtelen megjelentek a nagylelkű kedvezmények.

 

A Hospodárske Noviny internetes kiadása szerint Szlovákia egyes autókereskedésében a VW Golf-ot 3500 eurós engedménnyel árusítják, a Hyundai i30-at, Konát és Tucsont szintén 3500 euróval olcsóbban kínálják. A Toyota Land Cruiser nyolcezer eurós, a KIA Sorentonál 6000 eurós bónusszal vásárolható meg.

 

A magas készlettől szabadulni akaró kereskedések és gyártók a korlátozások idején átlagban 37 százalékos visszaesést könyveltek el a szlovákiai piacon.

 hirdetes_300x300  

 

A Szlovák Autóipari Szövetség már bejelentette, hogy valamilyen autóvásárlást ösztönző támogatási rendszeren dolgozik, de részleteket nem árult el. Felvetődik a lehetősége,hogy Szlovákia is a német, spanyol és francia mintára autóvásrlási állami dotációt vezet be, de ahhoz életképes elképzelést kell papírra vetnie a Szövetségnek.

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter ugyanis többször elmondta e téma kapcsán, hogy feleslegesnek tartja „a szemetet dotálni”. Ezzel a roncsprémiumra gondolt, vagy arra a jelenségre, hogy az emberek az új autó vásárlásával aztán gyorsan meg is szabadulnak a régitől. Az INESS elemzői ezt ahhoz hasonlítják, mint mikor az építőiparnak a város felégetésével próbálnak piacot szerezni.

 

A margóra azt érdemes megjegyezni, hogy az autógyártókra és kereskedőkre kettős nyomás nehezedik. Nem csak a bevételeket kellene normalizálniuk, de a küszöbön álló elektromos autózás bevezetésével a belsőégésű modellek számát is csökkenteni kell a szalonokban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!