Nyitókép: businessinsider.com

 

Nem tiltják meg az 5G-hálózatok kiépítőinek az együttműködést a Huawei-jel – mondta a francia kiberbiztonsági ügynökség első embere. Ezzel együtt erősen ajánlják, hogy ne a kínai céggel dolgozzanak.

 

Annyit elmondhatok, hogy nem lesz teljes a tiltás – jelentette ki egy interjújában az igazgató – de ha a szolgáltató eddig nem működött együtt a Huawei-jel, javasolni fogjuk, hogy a jövőben se tegyen így.

„A francia kormány többször közölte, hogy nem tesz diszkriminatív lépéseket egyetlen országgal vagy vállalattal szemben sem és ezt a Huawei-re is vonatkozik”

 

– mondta a kínai külügyi szóvivő.

 hirdetes_300x300  

 

Lapértesülések szerint London az új generációs hálózatoknál már nem szán szerepet a kínaiaknak. Egy, a kiberbiztonsági központjuknak tulajdonított információ szerint az amerikai szankciók miatt nem látnak esélyt a Huawei bevonására.

 

„A lépés rombolja a képet, ami szerint Nagy-Britannia nyitott, vállalkozásbarát és átlátható ország”

 

– mondta Kína londoni nagykövete.

 

Januárban a britek még korlátozott szerepet szántak a cégnek, ám végül másképp döntöttek. Washington szerint nagy a biztonsági kockázat, mivel az eszközöket a kínai kormány kémkedésre használhatja. A Huawei tagadja a vádakat.

 

Euronews

Megosztás:
Címkék: 5G hálózat Huawei

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!