Nyitókép: vezess.hu

 

Az új javaslat szerint a gépkocsi környezeti ártalmassága is befolyásolni fogja a befizetett összeg nagyságát. Az állam így akar eltántorítani a régebbi, környezetre ártalmasabb dízelautók behozatalától az országba.

 

A külföldi használtautó oldalakon viszonylag olcsón juthatunk dízel autóhoz. Ezek behozatala Szlovákiába regisztrációs illetékköteles. Ennek összege 33 és 3 900 euró közötti, és függ a gépkocsi motorteljesítményétől, valamint életkorától.

 

„Minél öregebb volt a gépkocsi, paradox módon annál kevesebbet kellett utána fizetni Szlovákiában. Azzal az indoklással, hogy a regisztrációs illetéket nem környezetvédelmi, hanem egyfajta vagyont sújtó adóként értelmezték“

 

 hirdetes_810x300  

– magyarázta Pavol Prepiak, a Szlovák Autóipari Szövetség részéről.

 

Ez fog most változni, és a behozott gépkocsi regisztrációja már környezetvédelmi-vagyoni illetékként lesz értelmezve.

 

Az új javaslat így kedvezően hat majd a környezetvédelmi szempontból kevésbé káros gépkocsikra, egyben drágítja az idősebb, környezetszennyezőbb dízelautók regisztrációját.

 

Szlovákiában rengeteg használtautót hozunk be külföldről. 2019-ben a 113 863 új, itthon vásárolt gépkocsi mellé 68 115 használtautót hoztunk be. Közülük minden harmadik életkora meghaladta a tíz évet.

 

A Matovič-kormány elképzelése, ahogy az a kormányprogramból is kiderül, hogy a jövedelemadót csökkentené, más típusú adókat viszont növelne. Hogy pontosan mennyivel emelkedhet majd a regisztrációs illeték, egyelőre nem ismert. Eduard Heger pénzügyminiszter szerint ennek konkrétumai a tárcaközi egyeztetés során válnak ismertté.

 

rtvs/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.