Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A pozsonyi Volkswagen egymilliárd eurós nagyberuházásával mintegy kétezer új munkahely jön létre – jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón Sebastian Krapoth, a Volkswagen Slovakia vezetőségének tagja.

 

A konszern vezetése november 13-án döntött úgy, hogy 2023-tól a Škoda Superb és a Volkswagen Passat gépkocsik gyártását áthelyezik a pozsonyi üzembe. Ez a projekt nagyjából 500 millió eurós beruházást jelent, de mivel az üzem további 500 milliós beruházást is tervez, ezért a teljes beruházás az egymilliárd eurót is el fogja érni.

 

 hirdetes_300x300  

„Az új termékek átvételével nemcsak a foglalkoztatást szeretnénk megtartani a jelenlegi szinten, de új munkahelyeket is szeretnénk kialakítani”

 

– mondta Krapoth. Elmondása szerint a vállalat kétezer új munkahely létrehozásával számol.

 

A beruházást Igor Matovič kormányfő is üdvözölte. Szerinte az új modellek gyártásának odaítélése annak is köszönhető, hogy a konszernen belül a pozsonyi Volkswagennek nagyszerűek az eddigi eredményei.

 

„Egy ilyen gyárnál nem lehet tudni, hogy mit fognak gyártani három, négy vagy öt év múlva, úgyhogy a bizonytalan jövő helyett most nagy kő esett le a szívünkről”

 

– mondta a kormányfő.

 

Eduard Heger pénzügyminiszter szerint jó hír, hogy ennek a beruházásnak köszönhetően nem csökkeni fog a foglalkoztatottság, hanem növekedni.

 

A Volkswagen pozsonyi gyárában mintegy 12 ezer embert alkalmaznak. Heger szerint a Volkswagen az egyik legnagyobb szlovákiai beruházó, és a gyár eddigi beruházásai meghaladták a 4,5 milliárd eurót.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!