Nyitókép: Foto N/Vladimír Šimíček

 

A Harcolunk az éttermeinkért (Bojujeme za naše gastro) elnevezésű kezdeményezésbe tömörülő vendéglátóhelyek keddtől (december 8.) szeretnék megnyitni a belső helyiségeiket is a vendégek számára – tájékoztatott Miroslav Heredoš, a kezdeményezés vezetője.

 

Az aktuális rendelkezések szerint a vendéglátóhelyek egyelőre csak a teraszokon, illetve ételkiadás céljából működhetnek. Igor Matovič kormányfő a keddi nyitással kapcsolatban senkit sem akart bírságokkal fenyegetni, inkább a felelősségteljes viselkedésre szólította fel a kezdeményezés tagjait.

 

 hirdetes_810x300  

„Mi is normálisan szeretnénk működni úgy, mint a nagykereskedések, boltok és szupermarketek. Mi is olyan nyitva tartást szeretnénk, mint a mozik, színházak és templomok”

 

– jelentette ki Heredoš.

 

A kezdeményezés tagjainak több oka is van erre. Elsősorban az aktuális csehországi helyzetre hivatkoznak, ahol már megnyitották az éttermek belső helyiségeit. Másrészt a kormánnyal folytatott megfelelő kommunikáció hiányára, illetve a SzK Közegészségügyi Hivatalának hiányos tájékoztatására panaszkodnak.

 

„Tekintettel arra, hogy megtudtuk, mindössze 20 vendég fertőződött meg az éttermekben, tudatosítjuk, hogy a vendéglátóhelyek nem tartoznak a COVID-19 megbetegedés terjesztői közé”

 

– érvelt Heredoš.

 

A kezdeményezéshez csatlakozott a Szlovákiai Fitneszközpontok Szövetsége is.

 

„A szövetség tagjainak jelentős része holnap megnyitja az edzőtermeit, csatlakozunk a kezdeményezéshez”

 

– mondta Pavel Kiseľ, a szövetség vezetője.

 

„Én biztosan nem fogok senkit sem fenyegetni ebből a pozícióból. Minden felelős személyt felelősségteljes magatartásra szólítok fel. A felelősség nélküli szabadság anarchiához vezet. Amennyiben az éttermek és fitnesztermek megnyitnak, akkor bevezetik az anarchiát”

 

– jelentette ki Igor Matovič kormányfő, aki azt üzente a nyitásra készülő éttermek és edzőtermek tulajdonosainak, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben ezzel a lépéssel a lehető legrosszabb dolgot követik el.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!