Nyitókép: proplusco.sk

 

Enyhítik azon feltételeket, amelyek alapján a dolgozó szülők igényelhetik az adóbónuszt gyermekeik után. A parlamenti képviselők pénteken jóváhagyták azt a törvényjavaslatot, amely a koronavírus-járvány miatt módosít néhány rendkívüli intézkedésen. A törvényről, melyet 118 képviselő támogatott, gyorsított eljárásban döntöttek.

 

Az adóbónusz érvényesítésének könnyített feltételei szerint nem csak azok kapják meg vagy számíthatják le adójukból az adóbónuszt, akik munkájukból adódóan adózandó bevételre tettek szert, hanem azok is, akik bár munkaviszonyban voltak, a járvány miatt nem dolgozhattak, így fizetést sem kaphattak.

 

Itt gondolnak azokra, akik például gyermekükkel maradtak otthon az ún. OČR keretében, pandémiás betegszabadság miatt nem tudtak dolgozni, vagy vállalkozóként állami támogatásból tartották fenn magukat (pl. vendéglősök, stb.), ahogy azokra a művészekre is, akiknek nem nagyon volt más bevételük, csak a kulturális minisztériumtól kapott utólagos támogatás.

 

 hirdetes_810x300  

„Ezek a bevételek jelenleg adómentességet élveznek, aminek értelmében nem számítanak be az adózó adóköteles bevételeibe, miközben az adóköteles bevétel nagysága az egyik döntő feltétel a gyermek utáni adóbónusz érvényesítése során, és ezért ennek a határnak a nem elérése esetében az adózók elveszítenék az adóbónuszra való igényüket.”

 

olvasható a pénzügyminisztérium indoklásában.

 

A törvénymódosítás értelmében a fenti okok miatt a törvényileg megadott határba ezúttal beszámolják a korábban említett adómentes bevételeket is.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!