Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Februártól drágul a cigaretta. Egy csomag cigaretta jövedéki adója februártól 40 centtel emelkedik. A füstmentes dohánytermékek jövedéki adója 72%-kal emelkedik, ami azt jelenti, hogy egy csomag füstmentes dohánytermék ára szintén 40 centtel lesz drágább. Mindez abból a törvénymódosító javaslatból derül ki, ami 2021. február 1-jén lép életbe.

 

Martin Jaroš, a JTI Slovak Republic menedzserének elmondása szerint az olcsóbb cigaretták kiárusítását ugyan meghosszabbítják, de ez csak a készlet erejéig fog tartani. Az olcsóbb cigaretták kiárusítása egy hónap helyett két hónapig fog tartani, azaz március 31-ig.

 

 hirdetes_300x300  

A fogyasztóknak azonban nem szabadna azzal számolniuk, hogy az olcsóbb cigaretták két hónapon keresztül piacon lesznek. Jaroš feltételezései szerint az olcsóbb cigarettákat február végéig biztosan el fogják adni.

 

A cigaretta és a füstmentes dohánytermék a következő két évben is drágulni fognak. Jövő év februárjában mindkét termék ára 20 centtel fog emelkedni, míg 2023 februárjától további 20 centtel.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.