Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Ruhák minden mennyiségben, elmaradt elektrotechnikai cikkek beszerzése, sok-sok vásárló – többek ezek jellemezték a gazdaság részleges megnyitásának első napjait a szlovákiai üzleteken.

 

Miután a kormány jóváhagyta a koronavírus-elleni óvintézkedések enyhítését, szinte azonnal megteltek az utcák emberekkel. Igaz ugyan, hogy a tavaszi időjárás is sokakat kicsalogatott a négy fal közül a levegőre, de ez most teljesen más.

 

FOTO TASR – František Iván

 

 hirdetes_300x300  

Az üzletek környékén járva az ember saját szemével tapasztalhatta a gazdaság részleges nyitását. A parkolók megteltek autókkal, vásárlók sora kígyózott az egyes üzletek előtt, a szalonokban a szépítkezni vágyók váltották egymást és még sorolhatnánk…

 

 

Mi is körülnéztünk néhány üzletben, ahol sorakozni kellett a bejutáshoz. Odabent kedves eladók fogadtak, akik közül hírportálunknak többen is elmondták, nagy nehezen túlvészelték a kényszerű zárvatartás időszakát, viszont nagyon megviselte őket a bevételük jelentős kimaradása.

 

FOTO TASR – František Iván

 

Eszébe is jutott az embernek, hogy néhány hely már csak emlék marad, hiszen a tulajdonosoknak nem maradt más, mint végleg bezárni az üzletet.

 

 

A vásárlók zöme ruhákat, cipőket vásárolt. Mások olyan helyeket kerestek fel, ahol nagy leárazások voltak meghirdetve. Természetesen, mint ahogy ez lenni szokott, most is jól át kell gondolni, hiszen lehet az az árkedvezmény enyhén szólva átverés.

 

(Foto: rimava.sk)

 

Sok esetben tapasztalható, hogy az akciós termékek a leárazás előtt jobb árban voltak, mint most árkedvezménnyel együtt. Erre azért ügyeljünk!

 

A bevásárlás után vonatról hazafelé tartó kerékpáros. (FOTO TASR – František Iván)

 

Néhány üzletben megfigyeltük, hogy 10-ből 8-an több mint 20 eurót fizettek bevásárlásaikért. Gondolunk itt olyanra, ahol háztartási cikkek, különféle irodaszerek, díszek találhatóak.

 

Néhány vásárló elmondta nekünk, hogy ő csak azért jött, hogy végre valami újat lássan, nézelődjön, kimozduljon otthonról. Mások olyan árucikkeket vásároltak, amelyeknek elődei ez elmúlt időben elromlottak, kinőtték őket, vagy épp tönkrementek.

 

 

Az utóbbi időszakot leginkább a bezárt üzletek jellemezték. Üres parkolók, változatlan, akár teljesen üres kirakat, semmi mozgás. Mindez április 19-én, hétfőn megváltozott. Már mindenki várta ezt a napot.

 

Persze, azon semmi sem változtatott, hogy néhány sofőr bevásárlás után az autó mellett hagyta az üres bevásárlókocsit. Kár!

 

 

Az enyhítésekkel sajnos a felelőtlenül viselkedő személyek is megjelentek az utcákon. Egyesek annak ellenére is, hogy közel mennek a másikhoz, nem viselnek szájmaszkot. Amennyiben ez a viselkedés fokozódni fog, a javuló járványhelyzet gyorsan elromolhat!

 

Mások az orrukat hagyják szabadon. Ezt sem kellene! Vigyázzunk jobban egymásra, önmagunkra, hiszen nem tudni, éppen hol „jár” a vírus…

 

Legyünk felelősségteljesek bevásárlásaink során is, tartsuk be a kellő távolságot és ahol kell, továbbra is viseljük a szájmaszkot. Igyekezzünk elkerülni a nagy tömegeket. A járvány még nem múlt el!

 

 

 

(Foto: rimava.sk)

 

 

 

 

 

seg_soft

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Képek: Laky Erzsébet/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!