Ármin, Pálma
  • HUF: 357.92
  • USD: 1.22
  • 13 °C
  • 28 °C
Gazdaság

A VW szerint hónapokig eltarthat a chiphiány

Februárban és márciusban két súlyos "incidens" is súlyosbította a helyzetet

Nyitókép forrása: onny Hartmann/AFP

 

A német Volkswagen autóipari konszern szerint még hónapokig eltarthat az autógyártást sújtó chiphiány – derült ki Ralf Brandsätter, a VW márka vezetőjének hétvégi nyilatkozatából.

 

“Úgy hiszem, hogy még egy ideig feszült lesz a helyzet” – fogalmazott szombaton a német DPA hírügynökségnek adott interjújában. Az autóipar számára is rendkívüli fontossággal bíró félvezetők gyártására hatással volt a februári texasi ítéletidő (rendkívüli fagyok okoztak súlyos anyagi károkat), és tovább rontott a helyzeten a világ legnagyobb chipgyártó vállalatának, a japán Renesasnak gyárában történt tűzeset is.

 

“E két esemény hatásait még hónapokig érezni fogjuk”

 

mondta Brandsätter.

 

Az előrejelzések szerint az év második felében várhatóan javulni fog a chip-ellátottság, ám előtte még romlani fog a helyzet. A félvezetők iránti kereslet ugyanis az év második negyedében jelentősen növekedni fog. A félvezetők hiánya negatívan befolyásolja a Volkswagen termelését is. A konszern vezetője, Herbert Diess még márciusban arra panaszkodott, hogy az elégtelen chip-szállítmányok miatt 100 ezer euróval kevesebbet gyártott le a VW Csoport, mint azt tervezte. Ezt a lemaradást valószínűleg az idén már nem hozzák be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket