Nyitókép forrása: onny Hartmann/AFP

 

A német Volkswagen autóipari konszern szerint még hónapokig eltarthat az autógyártást sújtó chiphiány – derült ki Ralf Brandsätter, a VW márka vezetőjének hétvégi nyilatkozatából.

 

„Úgy hiszem, hogy még egy ideig feszült lesz a helyzet” – fogalmazott szombaton a német DPA hírügynökségnek adott interjújában. Az autóipar számára is rendkívüli fontossággal bíró félvezetők gyártására hatással volt a februári texasi ítéletidő (rendkívüli fagyok okoztak súlyos anyagi károkat), és tovább rontott a helyzeten a világ legnagyobb chipgyártó vállalatának, a japán Renesasnak gyárában történt tűzeset is.

 

„E két esemény hatásait még hónapokig érezni fogjuk”

 

mondta Brandsätter.

 hirdetes_300x300  

 

Az előrejelzések szerint az év második felében várhatóan javulni fog a chip-ellátottság, ám előtte még romlani fog a helyzet. A félvezetők iránti kereslet ugyanis az év második negyedében jelentősen növekedni fog. A félvezetők hiánya negatívan befolyásolja a Volkswagen termelését is. A konszern vezetője, Herbert Diess még márciusban arra panaszkodott, hogy az elégtelen chip-szállítmányok miatt 100 ezer euróval kevesebbet gyártott le a VW Csoport, mint azt tervezte. Ezt a lemaradást valószínűleg az idén már nem hozzák be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!