Nyitókép: fischer.sk

 

Augusztusban 112 ezer turista utazott Szlovákiából Horvátországba, ami a tavalyi évhez képest 58 százalékos növekedést jelent.

 

Dubravko Miholić, a Horvát Turisztikai Egyesület igazgatója úgy véli, az adatok arról tanúskodnak, hogy a szlovákiai turisták továbbra is állandó érdeklődést mutatnak Horvátország iránt.

 

„Ezt nagyra értékeljük, így tovább szeretnénk fejleszteni a kínálatunk és emelni szeretnénk a szolgáltatásaink minőségét, hogy ki tudjuk elégíteni a szlovákiai látogatók egyre nagyobb érdeklődését az országunk iránt“

 

 hirdetes_300x300  

– jegyezte meg Miholić.

 

Horvátországba az elmúlt nyolc hónapban 10,7 millió turista látogatott el, ami a tavalyi évhez képest 56 százalékos emelkedést jelent. Az Adriai-tenger melletti országban nyolc hónap alatt 67,9 millió éjszakát töltöttek el, amely 43 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

A horvát idegenforgalmi miniszter szerint augusztusban 4,3 millió turista látogatott el az országba, ami 59 százalékos emelkedést jelent. Az éjszakázások száma augusztusban elérte a 30,7 milliót, és a 2020-as év ugyanezen hónapjával összehasonlítva 46 százalékos emelkedést mutatott.

 

A legtöbb külföldi látogató német volt, az ő létszámuk 83 százalékkal 1,1 millióra emelkedett. A lengyelek 338 ezren voltak (7 százalékos növekedés), az osztrákok 317 ezren (182 százalékos növekedés), a csehek 250 ezren (30 százalékos növekedés), a szlovének 239 ezren (ugyanannyian mint tavaly), míg az olaszok 205 ezren voltak (100 százalékos növekedés).

 

Horvátországban jelenleg 680 ezer turista tartózkodik, ami ugyanakkora szám, mint tavaly.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!