Blanka, Bianka
  • HUF: 364.09
  • USD: 1.16
  • 4 °C
  • 14 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Augusztusban több mint százezer szlovákiai turista kirándult Horvátországban

Horvátországba az elmúlt nyolc hónapban 10,7 millió turista látogatott el.

Nyitókép: fischer.sk

 

Augusztusban 112 ezer turista utazott Szlovákiából Horvátországba, ami a tavalyi évhez képest 58 százalékos növekedést jelent.

 

Dubravko Miholić, a Horvát Turisztikai Egyesület igazgatója úgy véli, az adatok arról tanúskodnak, hogy a szlovákiai turisták továbbra is állandó érdeklődést mutatnak Horvátország iránt.

 

„Ezt nagyra értékeljük, így tovább szeretnénk fejleszteni a kínálatunk és emelni szeretnénk a szolgáltatásaink minőségét, hogy ki tudjuk elégíteni a szlovákiai látogatók egyre nagyobb érdeklődését az országunk iránt“

 

– jegyezte meg Miholić.

 

Horvátországba az elmúlt nyolc hónapban 10,7 millió turista látogatott el, ami a tavalyi évhez képest 56 százalékos emelkedést jelent. Az Adriai-tenger melletti országban nyolc hónap alatt 67,9 millió éjszakát töltöttek el, amely 43 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

A horvát idegenforgalmi miniszter szerint augusztusban 4,3 millió turista látogatott el az országba, ami 59 százalékos emelkedést jelent. Az éjszakázások száma augusztusban elérte a 30,7 milliót, és a 2020-as év ugyanezen hónapjával összehasonlítva 46 százalékos emelkedést mutatott.

 

A legtöbb külföldi látogató német volt, az ő létszámuk 83 százalékkal 1,1 millióra emelkedett. A lengyelek 338 ezren voltak (7 százalékos növekedés), az osztrákok 317 ezren (182 százalékos növekedés), a csehek 250 ezren (30 százalékos növekedés), a szlovének 239 ezren (ugyanannyian mint tavaly), míg az olaszok 205 ezren voltak (100 százalékos növekedés).

 

Horvátországban jelenleg 680 ezer turista tartózkodik, ami ugyanakkora szám, mint tavaly.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

AGanda
2021. Sze. 06. 20:43

és azt tudtad, hogy ha 1 millió FÉRFI terhességi tesztcsíkra huggyozik, több mint 5000-nek lesz pozitív az eredménye? Amit viszont egyre kevesebb ember akar elfogadni, hogy ez HIBA. ...és szaladnak maguknak antikoncepcióért... Egyébként meg az SK himlerét ha leszámoljuk (mert neki diplomáciai védetsége van a politikai vírus ellen) akkor csak 111 994 ember volt Horvátországban, akiknek a média lelki gyötrelmet kell, hogy okozzon és hivatkozzon rájuk, mint antiszociális egyedekre. A kérdés: Mi az amivel a "fertőzöttek" számosságát mérni fogják a pápa látogatás után? Javaslom legyen legalább annyira nem helyénvaló mint a PCR (a PCR /aranystandard/ 2021 tavasza óta a CDC és WHO által nem javasolt - ők azok, akik 2020 februárjában ennek alapján bezetetették a világjárványt) mert az emerek Stokholm-szindrómája még a végén kárt szenved és az ellenőrizhetetlenné válhat.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket