Teréz
  • HUF: 360.04
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Szeretné tudni, mennyi lesz a 13. havi nyugdíja? Most kiszámíthatja

A biztosító novemberben fizeti automatikusan az összeget, a juttatást nem kell kérvényezni.

Nyitókép: SITA

 

A Szociális Biztosító számológépet készített a 13. nyugdíj összegének kiszámítására. A biztosító novemberben fizeti automatikusan az összeget, a juttatást nem kell kérvényezni.

 

A Szociális biztosító új szolgáltatása a nyugdíjasok számára ad tájékoztatást arról, hogy mennyi lesz a 13. havi nyugdíj összege.

 

A számológép itt érhető el.

 

Kép forrása: socpoist.sk

 

 „Használata nagyon egyszerű. A nyugdíjas beírja a nyugdíja összegét, illetve az egyéb nyugdíjakat is, melyeket folyósítanak neki. A kiszámítás ikonra kattintva megtudhatja, mennyi lesz a 2021-es évben folyósított 13. havi nyugdíja“

 

– tájékoztatott a biztosító.

 

A beírás azt is lehetővé teszi, hogy más pénznemben, mint euróban is megadhatjuk a folyósított nyugdíjat (például, aki külföldről kapja). A 13. nyugdíj végösszegét euróban kapjuk meg.

 

A Szociális Biztosító novemberben folyósítja a 13. nyugdíjat, mégpedig automatikusan. Tehát nem kell külön kérvényezni. Legmagasabb összege 300 euró, melyet azok kapnak, akik nyugdíja 218,06 euró vagy ennél kevesebb.

 

218,07 és 912,50 euró között a 13. nyugdíj összege fokozatosan csökken, egészen 50,01 euróig. A legalacsonyabb, 50 euró összegű 13. nyugdíjat azok kapják, akiknek a havi öregségi nyugdíja magasabb, mint 912,51 euró.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nemeth istvanne 83 eves vagyok
2021. okt. 06. 20:27

En nagyon orulok neki mert hallokeszuleket kell venni mind a ket fulembe ami 10 ezer fr caak halas tudok lenni a miniszter urnak

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket