Nyitókép: pxhere.com

 

Alulról súrolja a 70 ezres határt a Szlovákiában legálisan munkát vállaló külföldiek száma, derült ki a Munkaügyi Hivatal adataiból. Szeptemberben 69,2 ezer külföldi munkavállalót tartottak nyilván az országban, ami 429-cel több, mint augusztusban, ugyanakkor tavaly februárban számuk még 78,2 ezer volt.

 

A Munkaügyi Hivatal közlése szerint a külföldi munkavállalók száma tavaly februártól idén márciusig folyamatosan csökkent, nyilván a koronavírus-járvány miatt.

 

Az országban az ukrán munkavállalókból van a legtöbb, számuk mintegy 19 és félezer. Közkedvelt országnak számítunk a szerbek körében is, 9,8 ezer szerb munkás keresi Szlovákiában a kenyerét. Az EU-tagállamok közül Romániából jön ide a legtöbb munkás, szeptemberben 7,5 ezren dolgoztak itt. Őket követik a csehek 6 ezer fős létszámmal, majd a harmadik helyen állnak a magyarok 5,1 ezer fővel.

 

 hirdetes_300x300  

Az elérhető adatok szerint tízből három külföldi Pozsonyban dolgozik. A nagyszombati járásban körülbelül 4,5 ezer bejelentett külföldi munkavállaló van, Malackán pedig 2,1 ezer.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.