Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 32 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

A Szlovák Posta befejezi a szombati sajtó kézbesítését

Túlságosan költséges.

Nyitókép: SITA/AP

 

Rendkívül költséges a Szlovák Posta számára a szombati sajtó kézbesítése, és mivel a kiadók nem hagyták jóvá az alternatív javaslataikat, ezért a posta jövő év elejétől a szombati sajtótermékek kézbesítésének megszüntetése mellett döntött – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője.

 

A szóvivő elmondása szerint a szombati sajtó kézbesítése nem tartozik a Szlovák Posta egyetemes szolgáltatásai közé, amelyet más termékek esetében hétfőtől péntekig biztosít.

 

Szlovákia-szerte a legkisebb falvaktól egészen a nagyvárosokig mintegy 30 ezer olyan polgár van, aki előfizetéssel rendelkezik valamelyik szombati sajtótermékre.

 

Dorčáková szerint a költségmodell alapos elemzése után a Szlovák Posta már tavaly év végén jelezte a szombati sajtótermékeket megjelentető kiadóknak, hogy a sajtótermékek szombati kézbesítése rendkívül költséges, ezért erre a szolgáltatásra 2022-ben közös megoldást kell keresniük.

 

A Szlovák Posta elmondása szerint több alternatívát is kínáltak a kiadóknak, viszont az összes ajánlat a szombati sajtó kézbesítésének áremelkedésével számolt.

 

„Annak ellenére, hogy a kiadók megértették a helyzetet, a Szlovák Posta egyik ajánlatát sem fogadták el. Ennek következtében a Szlovák Posta kénytelen volt meghozni a végső döntését, melynek értelmében megszünteti a szombati sajtó kézbesítését“

 

– zárta le a szóvivő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket