Krajniak: A munkanélküliségi ráta novemberben 6,64 százalékra csökkent - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Krajniak: A munkanélküliségi ráta novemberben 6,64 százalékra csökkent

A miniszter szerint Szlovákiában működik a munkaerőpiac és az emberek a járvány ellenére is találnak munkát.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A regisztrált munkanélküliségi ráta novemberben 6,64 százalékra csökkent – jelentette be hétfőn Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter, aki Karol Zimmerrel, a Munka-, Szociális és Családügyi Központ igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatót. Az októberi adatokhoz képest 0,15 %-kal csökkent a munkanélküliségi ráta.

 

Krajniak kihangsúlyozta, hogy a munkanélküliség alakulása azt mutatja, hogy Szlovákiában működik a munkaerőpiac és az emberek a járvány ellenére is találnak munkát. Elmondása szerint az összes álláskeresővel számoló munkanélküliségi ráta 0,16 %-kal csökkent, így jelenleg 7,33 %-on áll.

 

SJE Nyílt nap

A miniszter azt is megjegyezte, hogy a regisztrált munkanélküliségi ráta majdnem visszaesett arra a szintre, amelyen 2020 március végén és április elején volt.

 

„A visszatérő járványhullámok ellenére is sikerült stabilizálnunk a munkaerőpiacot. Az aktív intézkedésekkel pedig azt is sikerült elérnünk, hogy minél többen találjanak munkát azok közül, akiknek fel kellett adniuk a vállalkozásukat“

 

– jelentette ki Krajniak.

 

További statisztikák keretén belül pontosította, hogy a regisztrált munkanélküliségi ráta 1,75 %-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Krajniak szerint novemberben 10 900 jelentkező talált munkát.

 

Kiemelte, hogy csökkent a frissen végzett fiatal álláskeresők száma is, jelenleg mintegy 26 000 ilyen személyt tartanak nyilván. A miniszter szerint ez azt jelenti, hogy a fiatalok is képesek munkát találni.

 

A munkaügyi miniszter szerint továbbra is csökken azoknak a személyeknek a száma, akik a munkaügyi hivatalba jegyeztetik be magukat. 2000 óta idén novemberben vették a legkevesebb embert nyilvántartásba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket