Nyitókép: SITA

 

Már beadhatják az alkalmazottak kötelező teszteléséből adódó költségvisszatérítési igényeiket a szlovákiai cégek. A kérvényeket a slovensko.sk-n keresztül adhatják le elektronikusan az érintett vállalatok, vállalkozók.

 

A szlovák Gazdasági Minisztérium közleménye szerint az adminisztratív terhek csökkentése és a minél gördülékenyebb ügyintézés érdekében érdemes decemberre és januárra egy közös kérvényt beadni.

 

A gazdasági tárca több ezer beérkező kérvényre számít, aminek feldolgozása meglátásuk szerint nem lesz egyszerű, így előre is a vállalkozók türelmét és együttműködését kérik. A minisztériumi közlés szerint a kérvények jóváhagyásáról nem küldenek visszaigazolást, csupán a nem jóváhagyott kérvények miatt küldenek majd figyelmeztetést, hogy a kérvényezőknek lehetőségük legyen javított kérvény beadására.

 

 hirdetes_810x300  

Decemberre tesztenként 5 euró jóváírás kérvényezhető, januárra a kompenzáció összege 4 euró/teszt. További egy eurót az állam a tesztelt alkalmazottak száma szerint fizet át a teszteléssel kapcsolatos költségekre.

 

A gazdasági tárca becslése szerint decemberre és januárra mintegy 60 millió eurót tesz ki az alkalmazottak kötelező tesztelésére fordítandó költségvisszatérítés összege, melynek kifizetését már kérvényezték a Pénzügyminisztériumnál. Az esetleges kérdéseket a testovaniefiriem [kukac] mhsr.sk címre várja a minisztérium.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!