Szlovákiában fizetünk a legtöbbet az élelmiszerért a szomszédos országok közül - Összehasonlítás (Videó) - Körkép.sk
Gazdaság

Szlovákiában fizetünk a legtöbbet az élelmiszerért a szomszédos országok közül – Összehasonlítás (Videó)

Szlovákiában 30 százalékkal fizetünk többet ugyanazért az élemiszerért, mint a magyarok, lengyelek, csehek

Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

Szlovákiában mintegy 30 százalékkal többet fizetünk ugyanazért az élemiszerért, mint Magyarországon, Lengyelországban, vagy Csehországban fizetnek.

 

A Dobrá voľba, Umiernení párt képviseletében Alojz Hlina hasonlította össze, hogy mennyibe kerül ugyanaz az élelmiszer Szlovákiába, Magyarországon, CSehországban és Lengyeloszágban.

 

Hlina közösségi oldalára feltett videója szerint ugyanazt a termékskálát vizsgálták a Lidl, illetve Tesco boltjaiban a négy országban, az árakat pedig a vásárlóerő figyelembe vételével hasonlították össze. Azaz, azt is összevetették, hogy hol mennyi az átlagkereset az adott országban, és ennyibe jön ki ahhoz képest az adott bevásárló kosár.

 

Mit hasonlítottak össze

 

Kép forrása: Alojz Hlina Fb-oldala

 

Az eredmény Hlina szerint, hogy Szlovákiában mintegy 30 százalékkal fizetünk többet ugyanazokért a termékekért, mint szomszédainknál fizetnek.

 

 

Az összehasonlításból kiderült, hogy a lengyelek ugyanazt az élelmiszercsomagot 32 százalékkal olcsóbban tudják megvásárolni, mint mi Szlovákiában. Magyarországon pedig 18 százalékkal jön ki olcsóbban ugyanaz a vásárlás. Csehországban többé-kevésbé hasonló áron kínálják a vizsgált termékeket, ott viszont magasabb az átlagbér, mint nálunk.

 

Bővebben az alábbi videóban:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket