Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

Szlovákiában mintegy 30 százalékkal többet fizetünk ugyanazért az élemiszerért, mint Magyarországon, Lengyelországban, vagy Csehországban fizetnek.

 

A Dobrá voľba, Umiernení párt képviseletében Alojz Hlina hasonlította össze, hogy mennyibe kerül ugyanaz az élelmiszer Szlovákiába, Magyarországon, CSehországban és Lengyeloszágban.

 

Hlina közösségi oldalára feltett videója szerint ugyanazt a termékskálát vizsgálták a Lidl, illetve Tesco boltjaiban a négy országban, az árakat pedig a vásárlóerő figyelembe vételével hasonlították össze. Azaz, azt is összevetették, hogy hol mennyi az átlagkereset az adott országban, és ennyibe jön ki ahhoz képest az adott bevásárló kosár.

 hirdetes_300x300  

 

Mit hasonlítottak össze

 

Kép forrása: Alojz Hlina Fb-oldala

 

Az eredmény Hlina szerint, hogy Szlovákiában mintegy 30 százalékkal fizetünk többet ugyanazokért a termékekért, mint szomszédainknál fizetnek.

 

 

Az összehasonlításból kiderült, hogy a lengyelek ugyanazt az élelmiszercsomagot 32 százalékkal olcsóbban tudják megvásárolni, mint mi Szlovákiában. Magyarországon pedig 18 százalékkal jön ki olcsóbban ugyanaz a vásárlás. Csehországban többé-kevésbé hasonló áron kínálják a vizsgált termékeket, ott viszont magasabb az átlagbér, mint nálunk.

 

Bővebben az alábbi videóban:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.