Nyitókép forrása: Pixabay

 

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint a kriptopénzek „a semmin alapulnak”, ezért szabályozni kell őket, hogy ne veszélyeztessék az emberek megtakarításait – írja a Bloomberg.

 

A francia Lagarde a holland televíziónak adott interjút, amelyben aggodalmának adott hangot a kriptopiacok és az emberek miatt, „akik nem értik a bennük rejlő kockázatot és minden elveszíthetnek”.

 

Lagarde szavainak aktualitását az adja, hogy a Bitcoin és az Ether kriptovaluták árfolyama tavalyi maximumukhoz képest 50 százalékkal esett vissza. Ezzel párhuzamosan egyre több hatóság szigorítja a kriptovalutákkal szembeni ellenőrzéseket, mert úgy vélik, veszélyt jelenthetnek a pénzügyi rendszerre.

 

 hirdetes_810x300  

Lagarde szerint a kriptovaluták a semmin alapulnak, nincs mögöttük érték, sem mögöttes eszköz, szemben az EKB tervei szerint négy éven bevezetni kerülő digitális euróval, amely mögött ott lesz az EKB garanciaként.

 

Az EKB egyre több képviselője véli úgy, hogy a kriptovaluták a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló problémává nőhetik ki magukat.

 

Körkép.sk, bloomberg

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.