Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Spanyolország búcsút mond az energiapazarlásnak, szigorú intézkedéseket vezetett be az Oroszországtól való függés csökkentésére

Az irodák, üzletek és vendéglátó-ipari egységek nyáron nem állíthatják 27 Celsius-fok alá a klímaberendezéseiket.

Nyitókép: Twitter

 

Ezentúl a spanyolországi irodák, üzletek és vendéglátó-ipari egységek nyáron nem állíthatják 27 Celsius-fok alá a klímaberendezéseiket, télen pedig nem emelhetik 19 Celsius-fok fölé a fűtést – derült ki a hétfőn elfogadott új energiatakarékossági intézkedésekből.

 

Teresa Ribera spanyol ökológiai átalakításért felelős miniszter szerint az új intézkedések hatékonyságának növelése érdekében az üzletek ajtaját be kell zárni, a fűtési rendszereket pedig gyakrabban fogják ellenőrizni. Az energiatakarékossági intézkedések közé tartozik a kirakatok világításának 22 óra utáni lekapcsolása is. A közvilágítást az új intézkedések nem érintik.

 

A kormány annak érdekében fogadta el a törvényjavaslatot, hogy az ország gázfogyasztását 7 %-kal csökkentsék, összhangban az Európai Unió legutóbbi, az orosz gáztól való függőséget csökkentő megállapodásokkal.

 

Ribera elmondása szerint az intézkedések kezdetben 2023 novemberéig lesznek érvényben.

 

Pedro Sánchez miniszterelnök a múlt héten az alábbi szavakkal jelentette be az új csomagot: „Csak el kell menni egy bevásárlóközpontba, hogy rájöjjetek, a hőmérséklet túl alacsonyra van állítva“. A kormány állítása szerint az intézkedések nemcsak energiát takarítanak meg, hanem csökkentik a háztartások és a vállalkozások számláit is.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket