Nyitókép: energie-portal.sk

 

Peter Kremský (OĽaNO), a parlament gazdasági bizottságának elnöke lemondásra szólította fel az Szlovák Gázművek (SPP) vezetését. Egyúttal sürgeti őket, hogy állítsák le a kisvállalkozók és egyszerű polgárok villany- és gázóráinak lekapcsolását.

 

„Az utóbbi napokban több esettel is találkoztam, mikor az áram- és gázszolgáltatók megszüntették az élő szerződéseket a kisvállalkozókkal vagy polgárokkal. Ezután többszörösen magasabb áron kínálták nekik, és ha nem írták alá rögtön az új szerződést, néhány napon belül kikapcsolták a gázt és az áramot is”

 

közölte Kremský, aki szerint egy állami vállalatnak nem szabadna bizonytalan helyzetbe hoznia az ügyfeleit akkor, mikor a kormány épp célvonalba ér a polgárok és vállalatok számára előkészített segélyintézkedésekkel az energiaárak terén.

 

„Az állami vállalatnak nem szabad visszaélnie a megrémítéssel és pánikot kelteni az emberek között, különösen akkor, ha becsületesen fizetik a számláikat és nem tartoznak az energiaszolgáltatóknak. Ez vállalatcsődöket, a munkanélküliség növekedését és gazdasági hanyatlást okozhat”

 

 hirdetes_300x300  

figyelmeztetett Kremský.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.