Szijjártó Péter: Magyarország ki fog tudni maradni az európai recesszióból - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
 • HUF: 386.07
 • USD: 1.08
 • 1 °C
 • 11 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Szijjártó Péter: Magyarország ki fog tudni maradni az európai recesszióból

A háború és az elhibázott szankciók következményei miatt Európa egy rég nem látott gazdasági recesszió felé rohan.

Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

 

A budapesti kormányzat az elkövetkezendő időkben is arra fog koncentrálni, hogy minél több beruházás jöjjön Magyarországra, ezzel növekedési pályán tartva a gazdaságot. Ehhez politikai, fizikai és energiaellátási biztonságra van szükség, amit európai összevetésben Magyarország egyedülálló módon tud garantálni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Tamási-Hús Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadásán.

 

Szijjártó Péter az átadón hangsúlyozta: a kormány célja, hogy hosszú távon növekedési pályán maradjon a gazdaság, ezzel kimaradva az európai recesszióból. Magyarországon európai összevetésben is egyedülálló módon adott a politikai biztonság, a fizikai biztonság és az energiaellátási biztonság, amelyek nyomán még több beruházás tud érkezni az országba.

 

Az élelmiszerellátás biztonsága nemzetbiztonsági jelentőséggel bír, ezért a folyamatos kormányzati cél nem is lehet más, mint hogy a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar hatékony és biztonságos legyen. Hozzátette, hogy az említett iparágaknak a belső ellátás mellett az exportra is kell kapacitással rendelkezniük.

SJE Nyílt nap

 

“A magyar élelmiszeripar az elmúlt években többször is sokkhatásnak volt kitéve, de szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar élelmiszeripar átment a vizsgán (…), hiszen a világjárvány nyomán teljes mértékben megszakadt és bizonytalanná vált szállítási útvonalak dacára sem alakult ki semmifajta ellátási zavar Magyarországon.”

 

– fogalmazott a külügyminiszter. Szólt arról is, hogy a háború és az elhibázott szankciók következményei miatt Európa egy rég nem látott gazdasági recesszió felé rohan, ebben a helyzetben a kormánynak nem lehet más a célja, mint hogy az ország maradjon ki ebből. Ugyanakkor az ország az elmúlt 12 évben mindig erősebben került ki a válságokból, mert mindegyikre speciális, a magyar nemzeti érdekeket szem előtt tartó válaszokat adott. Ez azt jelenti, hogy nem szociális támogatásokra költötte a kormány a pénzt, hanem inkább beruházásokat ösztönző programokat támogatott. A miniszter szerint most is ez jelentheti a megoldást és a beruházásokkal az ország elkerülheti a recessziót.

 

Szijjártó Péter jelezte, hogy idén már most olyan magas a beruházási érték, amire még nem volt példa Magyarországon.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. okt. 21. 19:29

nos a 20.7 százalékos inflácio és a lezuhant forint másképp beszélnek Petikém tedd fel a szemuvegedet

  Atoszka
  2022. okt. 22. 09:31

  Neked és elvtársaidnak, jó progresszív létetekre, egyetlen vágyatok, hogy a “gonosz, fasiszta magyar kormány” megbukjon. Mi - és hál’Istennek egyre többen vannak, akik látják az igazságot - pedig tiszta szívből szurkolunk nekik, hogy újra és mindig le tudják győzni a rohadt, tetves, hazug támadásaitokat… Ami itt Szlovákiában is kezd általatok kibontakozni az maga a legsötétebb diktatúra!!!! Büszke lehetsz magadra Petike…

   Petike
   2022. okt. 22. 13:00

   akkor azért zuhant 10 százalékot a FIZESS támogatottsága mert Orbán jo politikát folytat ugye atoszka te el vagy tévedve nem kicsit de nagyon

Petike
2022. okt. 22. 13:09

még hozzateszem atoszka hogy nagyon félek attol hogy MO csúnyán rá fog fizetni a 100 százalékos ruszki olaj és gázfuggoségtol MOra a gáz csak a déli Turkstreambol jon és a mai terrorista világban minden megtorténhet.Lásd Nord Stream.

  Atoszka
  2022. okt. 22. 13:18

  Hozzájárulnál egy ilyen támadáshoz, ugye….

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket