Nyitókép: pravda.sk

 

Péntekig (október 21.) összesen 918 kérvény érkezett be a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökséghez a meghirdetett házfelújítási támogatásért.

 

Ebből 696 volt a házfelújítási kérelem és 58 kérvény érkezett hátrányos szociális-gazdasági kérvényezőktől az ún. előnyös felhívásra. Az összes kérvény közül 164-et a www.slovensko.sk portálon keresztül adtak be.

 

Az ügynökség szóvivője szerint a legtöbb érdeklődő a kassai irodájukat kereste fel – egy hét alatt összesen 177-en.

 

 hirdetes_300x300  

A kérvényeket postán, személyesen az ügynökség kirendeltségein, valamint a slovensko.sk portálon keresztül lehet beadni. A szóvivő szerint a kérvény helyes kitöltése fontosabb, mint a beadás gyorsasága.

 

Egy standard kérvényező 14.000 eurós támogatást nyerhet el 30-60 százalékos energiatakarékosság esetén. Ha 60 százalék feletti energiatakarékosságot tud elérni, akkor akár 19 ezer eurót is odaítélhetnek neki.

 

A hátrányos helyzetű családok a jóváhagyott kiadások 95 százalékát visszakaphatják, ami legfeljebb 18 ezer euró lehet.

 

A kérvényezők az öregebb házak felújításának finanszírozására kihasználhatják azon kereskedelmi bankok hiteleit is, amelyekkel együttdolgozik az ügynökség.

 

A pozitívan elbírált pályázatnak legalább 30 százalékos energiatakarékosságot kell biztosítania, amihez energetikai certifikációra is szükség van, melyet a felújítás előtt és után is elkészítenek.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!