Nyitókép: TVNOVINY.sk/Martin Lachkovič

 

A vállalkozások hétfőn (október 24-én) tudhatják meg, hogyan emelkednek jövőre az energiaáraik. A háztartások pedig egy héten belül szereznek róla tudomást – mondta a Markíza televízió Testre szabva (Na telo) c. műsorába Boris Kollár (Sme rodina) házelnök. Vitapartnere, Richard Sulík, az SaS vezetője azt állította, egyáltalán nem kellett volna emelkednie az energiaáraknak, ha a kormány befejezte volna azt, amit ő a gazdasági minisztériumban elkezdett.

 

Az energiaárak pontos emelkedését Kollár nem tudta megmondani. Szerinte ez átlagosan havi 20 euró lehet egy háztartásban. Hétfőn kerül meghatározásra az ipar villamosenergia-plafonja. Kollár állítása szerint ez olyan ár lesz, amellyel az ipari szektor képes lesz megbirkózni és túlélni.

 

Úgy véli, azon háztartások számára, akik gázzal fűtenek és villannyal világítanak, főznek, az áram ára nem fog drágulni. Ide tartoznak például a panellakásokban élők. Kollár szerint a több áramot fogyasztók enyhe áremelkedést fognak tapasztalni, ami 10–15 euró lehet. Kollár szerint nagyobb áremelésre kell számítania azoknak, akinek családi házuk van.

 hirdetes_810x300  

 

 „Biztosíthatom a háztartásokat, hogy az áramáremelést úgy állítjuk be, hogy a gazdaság is túlélje és mi is elviseljük“

 

– jelentette ki Kollár.

 

Sulík sajnálja, hogy a koalíció eltért az áram 15 százalékos megtakarításának céljától, ugyanis azoknak, akik spórolnának, egyáltalán nem emelkedne az áram ára.

 

„Így volt beállítva, elég lett volna befejezni. Sajnálom, hogy csak azért is másként kellett csinálniuk“

 

– jegyezte meg Sulík. Egyúttal rámutatott, hogy az elmúlt hetekben jelentősen csökkentek az európai áram- és gázárak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!