Nyitókép: SITA/Marián Peiger

 

A Szociális Biztosító egy számológépet készített a nyugdíjban részesülők számára az ún. 14. nyugdíj összegének kiszámításához. A számológép a Szociális Biztosító weboldalán érhető el. A számológép az eurótól eltérő pénznemben is lehetővé teszi az összeg beírását, egyúttal biztosítja az euróra való átváltást, míg a nyugdíj euróban kifejezett összegét a legközelebbi eurócentre kerekíti.

 

„A számológép használata egyszerű. A nyugdíjban részesülő beírja a nyugdíja összegét, illetve azokat a nyugdíjakat, amelyekben részesül. A „kiszámolás“ mezőre kattintva azonnal megtudja, hogy decemberben mekkora lesz a 14. nyugdíjának az összege“

 

– magyarázta Martin Kontúr, a Szociális Biztosító szóvivője.

 

 hirdetes_300x300  

A Szociális Biztosító decemberben automatikusan fogja kifizetni a 14. nyugdíjat, nem kell külön igényelni. A 14. nyugdíj maximális összege 2022 decemberében 210 euró lesz. Ezt az összeget a legfeljebb 234,42 eurós nyugdíjjal rendelkezők kapják meg. A 234,43 euró és 928,86 euró közötti nyugdíjban részesülők esetében a 14. nyugdíj összege minimálisan 35,01 euróra csökken. A legalacsonyabb, 35 eurós összeget a legalább 928,87 eurós nyugdíjjal rendelkezők kapják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.