Nyitókép: Getty Images

 

Szlovákiában az emberek 53% százaléka nem elégedett a fizetésével. Mindazonáltal számít a munkájuk, és a fizetéssel összefüggő elégedetlenség nem befolyásolja a munkaviszonyban maradásukkal kapcsolatos döntésüket. A munkavállalók 85%-a úgy ítéli meg, hogy munkája előnyös a munkáltató számára – tájékoztatott Katarína Tešla, a Kariéra.sk állásportál kommunikációs és PR menedzsere az 5022 válaszadóval végzett felmérésük eredményéről.

 

Hozzátette, hogy a válaszadók mindössze 3%-a nem talált olyan munkát, amellyel elégedett lenne, ezért néhány havonta változtatja. A válaszadók 47%-ának első próbálkozásra sikerült megfelelő állást találnia.

 

A válaszadók 7%-a tíznél többször próbáltak újra munkát találni, és több mint 20 sikertelen próbálkozásról ugyanennyien számoltak be.

 hirdetes_810x300  

 

Tavaly a válaszadók 44%-a váltott munkahelyet. A dolgozók többsége inkább a stabil foglalkoztatást részesíti előnyben, mint a jobb feltételek érdekében folyamatosan változó munkahelyeket – tette hozzá Tešla.

 

A szakértők azonban a forgalom fokozott növekedését, azaz munkahelyváltást jósolnak. A dolgozók 47%-a többnyire elégedett az értékelésével. A felmérés szerint a munkavállalók 11%-a érdektelen, 5%-a pedig összességében elégedetlen.

 

„A cégek egyik legnagyobb problémája az, hogy nem mindenki tudja kellőképpen motiválni alkalmazottait a teljesítményre, és megadni a szükséges visszajelzéseket, amelyek elszántságot adnának a jobb munkavégzéshez”

 

– mondta Tešla. Emiatt a munkavállalók 45%-a érzi úgy, hogy feletteseik érdektelenek irántuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!