Nyitókép forrása: MTI/Mohai Balázs

 

Tavaly ősszel hat hét alatt nagyot esett az üzemanyagok ára Szlovákiában. A benzin 45, a gázolaj 30 centtel lett olcsóbb. Az év utolsó két hetében azonban az árak többnyire stagnáltak, ami azt jelzi, hogy trendváltás jön.

 

Jelenleg egy liter 95-ös benzin 1,50 euróba kerül, a gázolaj 1,60 felett tartja magát. A következő hetekben azonban a szakértők áremelkedésre számítanak.

 

„A következő két hétben 3–4 centtel emelkedik majd az üzemanyagok literenkénti ára, de jelentősebb drágulásra az autósoknak nem kell számítani”

 

idézte Boris Tomčiak elemzőt a Markíza televízió. Szerinte érdemi áremelkedésre januárban és februárban sem kell számítani, bár februárban lesz árfelhajtó erő, mert életbe lép az orosz kőolaj és olajszármazékok importjának tilalma, ami csökkenteni fogja a gázolaj kínálatát az európai piacon. Ennek ellenére nem számít rémforgatókönyvre a gázolaj esetében.

 hirdetes_810x300  

 

Továbbra is fennmarad azonban az a paradox helyzet, hogy az alacsonyabb jövedéki adó ellenére a gázolaj drágább a benzinnél, bár a 2 eurós lélektani határt valószínűleg nem lépi át.

 

TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!