Nyitókép: Facebook/Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR 

 

A szociális- és munkaügyi minisztérium tavaly decemberben több mint 17,7 millió euró értékben segített a szociális létesítményeknek a megnövekedett energiaszámlák kifizetésében – tájékoztatott Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi és szociális miniszter.

 

11,07 millió eurót kaptak az állami szociális szolgáltatók, amelyek fenntartói a városok, falvak és a megyei önkormányzatok, 6,7 millió eurót pedig nem állami szolgáltatók kaptak. Az állami szociális szolgáltatóknál 60 000 ügyfél van elhelyezve, míg a nem állami szolgáltatóknál 29 000.

 

A szociális- és munkaügyi minisztérium a megemelkedett energiaárak miatt a legtöbb segélyt Nyitra megyének fizette ki. Krajniak szerint ebben a megyében van a legtöbb szociális létesítmény. Felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly decemberben immáron a második pénzügyi segélyhullámról volt szó.

 hirdetes_300x300  

 

A tárca első alkalommal tavaly júniusban segítette a létesítményeket, mégpedig 6,8 millió euró értékben. A minisztérium így összesen 25 millió eurót fizetett ki a szociális létesítményeknek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!