Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

Új, lengyel áruházlánc mérlegeli, hogy Szlovákia felé terjeszkedne. A logójában katicát ábrázoló Biedronka már most is ismert és közkedvelt sok szlovák háztartásban.

 

„Mérlegeljük kereskedelmi modellünk kiterjesztését más országban, amely Szlovákia vagy Románia lehet. A részletes felmérés és piaci elemzés fázisában vagyunk”

 

közölte Arkadiusz Mierzwa, a Biedronka kommunikációs igazgatója.

 

Nem véletlenül fontolgatják a szlovákiai terjeszkedést, miután a lengyel-szlovák határszakaszon élők körében már most is ismert és közkedvelt a Biedronka.

 hirdetes_810x300  

 

„Lengyelországban alapvetően 24 százalékkal olcsóbbak az élelmiszerek, mint Szlovákiában. Tehát Észak-Szlovákiából, a határ menti területekről sok szlovák rendszeresen praktizálja a bevásárlóturizmust Lengyelországban”

 

konstatálta Eva Sadovská gazdasági elemző.

 

A tapasztalatok szerint Szlovákia északi részéről nemcsak a határ menti településekről, de akár a határtól messzebb élők is inkább a lengyel bevásárlás mellett döntenek, miután elégedettek a termékek minőségével és az árakkal. A szakértők szerint ezért a Biedronka szlovákiai terjeszkedése növelhetné a konkurenciaharcot a már meglévő üzletláncok között, aminek a vásárlók lennének a nyertesei.

 

Az már viszont más kérdés, hogy a lengyel üzletlánc tartani tudná-e az otthon megszokott árait a szlovákiai kereskedelmi környezetben.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!