Nyitókép: Getty Images

 

A férfiak csaknem negyedével magasabb öregségi nyugdíjat kapnak, mint a nők. Míg a férfiak átlagos öregségi nyugdíja idén február végén 636 euró volt, addig a nők átlagosan 518 euró összegben kaptak öregségi nyugdíjat a Szociális Biztosítótól.

 

Jelentősebb különbség van a férfiak és a nők között a korkedvezményes öregségi nyugdíj összegében is. Február végén a férfiak átlagosan 626 euró, a nők közel 511 euró összegű korkedvezményes nyugdíjban részesültek. Ez következik a Szociális Biztosító ez év januári és februári gazdálkodásáról szóló beszámolójából.

 

A rokkantnyugdíjak átlagos összegében kisebbek a különbségek a férfiak és a nők között. Február végén egy férfi rokkantnyugdíja átlagosan elérte a 360 eurót, a nőké pedig a 310 eurót.

 hirdetes_810x300  

 

A férfiak magasabb öregségi nyugdíja az átlagos özvegységi nyugdíj miatt is magasabb. A férjük halála után az özvegyek február végén átlagosan 323 eurós özvegyi nyugdíjban részesültek, míg a feleségük halála után özvegyen maradt férfiak 263 eurót kaptak. Az özvegységi nyugdíj összege attól a nyugdíjtól függ, amelyet az elhunyt férj, illetve feleség kapott, vagy amire jogosultak voltak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!