Nyitókép: Körkép.sk

 

Háztáji és kézműves termékek – teltek a kosarak és a bevásárlótáskák a piacokon.

 

Néhány évvel ezelőtt újabb „szárnyakat” kapott a piacszervezés, amelyek hangulata legalább részben visszatükrözi a régi időket. A termelők és vásárlók manapság már egy-egy közösségi eseményen is egymásra találhatnak.

 

A Körkép.sk munkatársai rendszeresen keresik fel a piacokat, vásárokat. Így volt ez most is:

 hirdetes_300x300  

 

Nagy érdeklődés jellemezte a Tallósi Termelői Piacot

 

Jókedvű, zenés vásárolgatás zajlott a mátyusföldi településen. A júniusi termelői piac is nagy sikert aratott, ahol a vásárlási kedvet nemcsak a kastély különleges hangulata emelte, hanem a meghívott zenekar által biztosított „térzene” is.

 

A meseszép júniusi piaci tündér…

 

 

A mátyusföldi vásáron a változatos termelői, valamint kézműves választékon túl a szervezők újfent nagy hangsúlyt fektettek a díszítésre, illetve a hangulatra. A hagyományokhoz híven a június 10-i piacon is egy szép piactündér fogadta a látogatókat. Miközben a vásárlók nézelődtek a standok között, addig a háttérben térzene is szólt. A szervezők ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a jelenlévők kikapcsolódhassanak, egy-egy finomság elfogyasztása mellett szórakozzanak.

 

 

 

 

Keresett árunak bizonyult a házi savanyú káposzta, a savanyúság, illetve a friss zöldség és gyümölcs. Ezentúl rövid idő alatt elfogyott a házi ropogós kenyér is. Az ültetési szezonra való tekintettel egyes vásárlók Tallóson szerezték be a különböző palántákat is.

 

 

 

 

 

 

 

Sokan örültek annak, hogy megsimogathatták a kecskéket…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Orbán-napi vásár változatos kultúrműsorral a somorjai városközpontban

 

A csallóközi városban idén is megtartották a hagyományos vásárt. A Szent Orbán napjához fűződő sokadalmon nemcsak helyiek, hanem a környékbeliek is együtt szórakoztak, vásároltak. Felléptek többek között csallóközi előadók – Kosáry Judit, Kosár Szabolcs, stb. -, de volt bűvészműsor is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az árusok eladásra kínáltak kézműves termékeket, textíliát, üveg- és bőrműves „alkotásokat”, emellett voltak fűszerek és palánták is. A vásárra a hagyományokhoz híven a határon túlról is érkeztek árusok, pl. Erdélyből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zene szárnyán a hajófedélzeten – interjú Kosár Szabolccsal, az énekléssel világot bejáró alistáli fiatalemberrel

 

 

Szórakoztató vásár

 

Hangulatos vásárt – „Májový Trnavský rínek“ – tartottak Nagyszombatban. A szervezők idén is gazdag műsor- és portékakínálattal vártak mindenkit.

 

 

A szombati vásáron volt minden, mi szemnek-szájnak ingere. Nagy sikert arattak a különféle limonádék, valamint az otthonias ízek. Ilyen volt – a teljesség igénye nélkül – a gőzgombóc, a cigánypecsenye, vagy a palacsinták. A kézművesek kínálatát szintén a sokszínűség jellemezte. Említésre méltó, hogy egy-egy stand igényesen összeállított, egyúttal különleges volt.

 

 

 

Októberi kikapcsolódás, jókedvű vásárolgatás Nagyszombatban (Képekkel)

 

 

 

A szervezők érdekfeszítő gyermekprogramokkal kedveskedtek a kicsiknek. Idén is jelentős hangsúlyt fektettek arra, hogy a gyerkőcök is elsajátítsák, mennyire fontos a szemét osztályozása. Ezzel kapcsolatban ötletes programok, foglalkozások voltak a megyeközpontban.

 

 

 

 

A rendezvény ünnepélyessé tételében változatos zenei stílust képviselő fellépők működtek közre. A nagyszombati teret pedig színpomás díszítéssel látták el, amely szinte minden látogató tetszését elnyerte…

 

Képgalériánk

 

 

 

 

 

 

Munkatársunk (balról) is visszatérő vendég ezen a vásáron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitekintő: a Magyar Konyha Napjai Pozsonyban

 

Ha már a piacok és vásárok, gasztronómiai jellegű eseményeknél tartunk, ellátogattunk a magyar konyha napjai elnevezésű eseményre a szlovák fővársoba. Ez az Andrej Hlinka parkban zajlott.

 

 

 

 

 

Az eseménnyel kapcsolatban több látogató is a csalódottságának adott hangot, hiszen a magyar konyha ízvilágát világszerte kedvelik. Ám, ezen a rendezvényen aligha volt valami, ami azt jellemezte… De voltak olyanok is, akik azt vallották, hogy ha már egyszer felkeresték az esemény helyszínét, fogyasztanak valamit…

 

 

 

Képgarlériánk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk/Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.