Nyitókép forrása: Piaxbay.com

 

Az európai autógyártás valószínűleg veszíteni fog globális súlyából, amelyből elsősorban Kína és az Egyesült Államok húz majd hasznot – mutatott rá a helyzetre a Boston Constulting Group (BCG).

 

Az európai autógyártás világpiaci részesedése 26 százalékról 24 százalékra csökken 2040-ig, ami 300 ezer közvetlen munkahely megszűnését vonja maga után, és 37 milliárd eurós gazdasági teljesítménycsökkenést.

 

Azok a konkurensek, amelyek olcsón tudnak majd elektromos autókat előállítani, pozícióba kerülnek az európai autógyártókkal szemben az innováció terén. Az európaiak ugyanis súlyos szakemberhiánnyal és egyre dráguló energiaárakkal szembesülnek.

 

 hirdetes_810x300  

A BCG jóslata szerint az új technológiák kifejlesztése és a zöld energia nagy lehetőség az európai autógyártás számára, és ha Európa ebben sikeres lesz, akkor 800 ezer új munkahelyet teremthet 25 milliárd dolláros plusz adóbevételt generálva.

 

A legpesszimistább forgatókönyv szerint az európai gyártók 2040-ig kapacitásuk felét és bevételeik harmadát elvesztik, miközben 1,5 millió közvetlen munkahely szűnik meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!