Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A kormánynak nincs anyagi forrása arra, hogy kompenzációt tudjon nyújtani az önkormányzatoknak a magas energiaárak miatt – jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök hétfőn a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásával (ZMOS) folytatott múlt heti tárgyalások kapcsán.

 

„Most nincs többletforrásunk ahhoz, hogy az önkormányzatok minden igényét ki tudjuk elégíteni. Amit meg tudtunk ígérni nekik, hogy megpróbáljuk átgondolni, hogyan engedjük el az önkormányzatoknak az úgynevezett covid hiteleket, amelyek 150 millió euró feletti szinten vannak. Számunkra ez nem jelent közvetlen pénzkiadást a költségvetésben. Ebből a szempontból kínáljuk ezt a lehetőséget”

 

– magyarázta a miniszterelnök.

 

 hirdetes_300x300  

„Két hét múlva találkozunk, ahol véglegesítjük, hogy miben tudunk megegyezni és miben nem. Jelenleg azonban nem vagyunk abban a helyzetben, hogy nagyvonalúan tudjunk kompenzálni. Az önkormányzatok is megértik ezt a helyzetet, mi pedig megértjük az ő helyzetüket. A probléma az, hogy a költségvetésben kevés a pénz, figyelembe véve a parlamentben történt változásokat is”

 

– szögezte le.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a parlament által elfogadott különböző törvénymódosítások miatt elmaradtak a költségvetési bevételek. „Az idei évre több mint 650 millió eurós „ajándékot” kaptunk a parlamenttől, amit a költségvetés nem fedez” – tette hozzá Ódor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!