Nyitókép: pixabay

 

A Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatalhoz május eleje óta 5,8 ezer kérelem érkezett a 100 eurós inflációs segély iránt. A juttatás azoknak az alacsony jövedelmű háztartásoknak szól, amelyek tavaly nem kaptak inflációs támogatást.

 

„A legtöbb inflációs segély iránti kérelmet a Rimaszombati, a Kassai, a Pozsonyi, a Losonci és az Eperjesi járásban nyújtották be” – mondta Karol Zimmer, a Munka-, Szociális- és Családügyi Központ vezérigazgatója sajtóközleményében.

 

Segítség a nehéz szociális helyzetben

 hirdetes_810x300  

 

A munkaügyi kirendeltségek május elején kezdték meg a kérelmek fogadását azzal a céllal, hogy segítsenek azoknak, akik az első vagy a második csomag keretében nem kaptak támogatást nehéz szociális helyzetben.

 

A hivatalok készek további 50 000 embernek segíteni a harmadik csomagon keresztül. A kérelmet július végéig kell benyújtani a munkaügyi kirendeltségen.

 

Meghatározott feltételek

 

 „Szeretném felhívni mindazok figyelmét, akik eddig még nem kaptak semmilyen inflációs segélyt, hogy mielőbb jelentkezzenek a lakóhelyük szerinti munkaügyi kirendeltségen és igazolják magukat. Ha megfelelnek a meghatározott feltételeknek, tavaly nem kaptak támogatást és háztartásuk jövedelme az elmúlt hat hónapban nem haladta meg a meghatározott összeget, ami például egy négytagú háztartásnál havi 1107 euró, akkor ez az inflációs támogatás nekik szól”

 

– magyarázta Soňa Gaborčáková munkaügyi miniszter.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!