Nyitókép: thinkstockphoto.com

 

A nők alacsonyabb keresete a férfiakhoz képest a nyugdíjak összegében is megmutatkozik. A nők ugyanis ötödével alacsonyabb öregségi nyugdíjat kapnak, mint a férfiak. Míg a férfiak átlagos öregségi nyugdíja idén április végén 638 euró volt, addig a nők átlagosan 520 euró összegben kaptak öregségi nyugdíjat a Szociális Biztosítótól.

 

Korengedményes öregségi nyugdíj

 

 hirdetes_300x300  

Jelentősebb különbség van a férfiak és a nők között az korengedményes öregségi nyugdíj összegében is. Április végén a férfiak átlagosan 655 euró, a nők 532 euró összegű korkedvezményes nyugdíjban részesültek.

 

A rokkantnyugdíjak átlagos összegében kisebbek a különbségek a férfiak és a nők között. Április végén egy férfi rokkantnyugdíja elérte a 361 eurót, a nőké a 311 eurót.

 

Özvegyi nyugdíj

 

Férjük halála után az özvegyek április végén átlagosan 325 eurós özvegyi nyugdíjban részesültek, míg a feleségük halála után az özvegy férfiak 266 eurót kaptak.

 

Az özvegyi nyugdíj összege annak az öregségi nyugdíjnak az összegétől függ, amelyet az elhunyt férj vagy feleség kapott, vagy amelyre jogosultak lennének.

 

A férfiak nyugdíja jelentősebben nőtt az előző év azonos időszakához képest, mint a nőké. A férfiak korengedményes öregségi nyugdíja például 101 euróval nőtt áprilisban tavaly áprilishoz képest, míg a nőké 80 euróval. A férfiak rendes öregségi nyugdíja áprilisban éves szinten 73, a nőké pedig 55 euróval emelkedett.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!