Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A nyár a turizmus fő szezonja. Ezen a területen az álláskeresők leginkább a repülőjegy- és utazásértékesítői pozícióhoz kapcsolódó ajánlatokra reagálnak. Ellenkezőleg, a szakács pozíciót a legnehezebb betölteni, egy állásajánlatra mindössze kilencen reagálnak. A legtöbbet közzétett ajánlat – konkrétan 400 – a turizmus területén a szakács pozíció betöltésére szól – tájékoztatott Ľubica Melcerová, a Profesia PR-menedzsere.

 

A nyári szezon elején, azaz júniusban a munkáltatók a harmadik legtöbb – konkrétan 1563-at – ajánlatot a turizmus és vendéglátás területén tettek közzé. A vállalkozások nemcsak brigádmunkásokat keresnek, hanem főként teljes munkaidőben, illetve részmunkaidőben vagy alkalmi munkaszerződésre dolgozó egyéneket. Felszolgálókra is van kereslet, akikből több mint 300-at keresnek.

 

„Az idei év összességében sikeres a turizmus, a vendéglátás és a szállodaipar számára a jelentkezők számát tekintve. Egy hirdetésre átlagosan 21,7 reakció érkezett. Ez a szám csak 2020-ban volt magasabb, de ezt befolyásolta a nagyszámú munkavállalóra vonatkozó ajánlatok alacsony száma”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Melcerová.

 

A COVID-19 világjárvány előtt az álláskeresők számára a legérdekesebb pozíció a repülőjegy- és utazásértékesítői volt. A légiutas-kísérők iránt is nagy volt az igény, de a járvány idején a turisztikai idegenvezetői szakma vonzereje is nagyobb lett. Idén ismét a repülőjegy- és utazásértékesítői állásajánlatra érkezik a legtöbb válasz. Egy hirdetésre átlagosan 53-an reagálnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!