Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A kormány nagyon jól megérti az önkormányzatok helyzetét, akiktől a kormány döntései több száz millió eurót vontak el a költségvetésekből, és a kormány kiadásait is hasonlóan növelték a parlament döntései – mondta Ódor Lajos miniszterelnök az önkormányzati képviselők nyilatkozataira reagálva.

 

Elmondása szerint Szlovákiában régóta nem volt olyan kormány, amely ilyen intenzíven tárgyalt volna az önkormányzatokkal, de jelenleg nem tud 108 millió euró kifizetést ígérni nekik a megnövekedett energiaköltségekre.

 

„Sajnos ebben az állapotban, amikor több mint 700 millió eurót kell kifizetnünk a költségvetésen túl, ezt a pénzt nem tudjuk megígérni, hiszen lehet, hogy ősszel nem lesz a nyugdíjakra vagy az egészségügyre”

 

– mondta Ódor.

 hirdetes_810x300  

 

Elmondása szerint a kormány önmérsékletre kérte az önkormányzatokat augusztus 15-ig, ugyanis az állami költségvetés jelenlegi helyzetére vonatkozó adatoknak ekkor kell rendelkezésre állniuk.

 

A miniszterelnök szerint egyes önkormányzati szövetségek megértették ezeket, mások pedig intenzíven politizálni kezdték a problémát.

 

Ódor hozzátette, bármikor rendelkezésre áll, hogy visszatérhessenek a tárgyalóasztalhoz.

 

„Sajnos nincs pénznyomtatóm, és a jelenlegi költségvetési lehetőségek között nem lehet az önkormányzatok segélyeit emelni”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!