Nyitókép forrása: Shutterstock

 

A német BMW autógyár megnyitotta Európa legnagyobb tesztelő központját szerdán az észak-csehországi Sokolov mellett.

 

A hivatalos nevén Future Mobility Development Center (FMDC), amelyben alapvetően új autótechnológiákat tesztelnek majd, mintegy 600 hektáron terül el, létrehozásának költségei meghaladták a hétmilliárd koronát (112 milliárd forint) – közölte David Haidinger, a BMW Group csehországi képviseletének szóvivője.

 

A tesztelő központ összesen 25 kilométernyi pályából áll. A hat kilométer hosszú sztrádaszakasz mellett, az új technológiákat vidéki, városi és más speciális közlekedési körülmények között is ki lehet próbálni a központban. Az egykori felszíni bányák területén kiépített poligon területén ezért különféle utak, hidak, útkereszteződések, bicikliutak, biztonsági berendezések, állatok, erdők is vannak, hogy az autókat minél élethűbb helyzetekben lehessen kipróbálni.

 

 hirdetes_300x300  

„Az itteni tesztelések célja, hogy a legmodernebb autótechnológiákat élethű helyzetekben próbálhassuk ki a maximális biztonság növelése érdekében. Tesztelni fogjuk az automatikus önvezetést, de ezen autók önparkolási technológiáit is. Mindezeket ki is lehet kapcsolni, s az autókat ember is vezetheti”

 

– fejtette ki újságíróknak David Haidinger.

 

A csehországi tesztelési központnak mintegy száz alkalmazottja lesz, és szorosan együttműködik majd a BMW müncheni kutatási és fejlesztési központjával.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!